Kapcsolat


Személyes konzultációra időpont foglalása telefonon, igény esetén az ügyfélfogadási időn kívüli időpontra is.


Tel:+36-30/327-15-61


E-mail: ujlaki.bt@gmail.com
Nyitvatartás:


Hétfőtől-csütörtökig 9-11 óráig


Pénteken ügyfélfogadás nincs


Szombat-vasárnap: Zárva2. Legyen kézzelfogható célod!

 

2. Legyen kézzelfogható célod!

Meg szoktad tervezni a napodat, hetedet, hónapodat esetleg az egész évet előre ? Mindennek van egy határideje, amit ha betartunk, jól szervezett életet élhetünk.
Hát így van ez a vállalkozások életében is ! Tervezünk, cselekszünk, esetleg tervet módosítunk, értékelünk !


Abba a bizonyos kockás füzetben az első oldalon a célokat kell megfogalmazni.

Álmodozni szabad. Senki nem fog "hülyének" nézni, mert ezt a füzetet ugyebár nem mutatod meg senkinek !

Ha megválaszolod a lenti kérdéseket, akkor gyakorlatilag már kész is vagy a célok kijelölésével. Igen, jól olvastad, több célod is lehet egyszerre. Sőt! Kell, hogy több célod legyen egyszerre!

Egy személyes történeten keresztül talán megérted, hogy miért lehet és kell több célt kijelölni.

A vállalkozásunkat 1990-ben kezdtük el, akkor volt a nagyobbik fiam 8 hónapos. Azon aggódtam, hogy alig dolgoztam friss diplomával a szakmában, jött a gyerek, és mire visszamegyek dolgozni, nem fog a tudásom érni semmit. Éppen a rendszerváltást éltük át, jött a "maszek" világ, mindenki valamilyen vállalkozásba kezdett. Ezt az igényt felismerve gondoltuk a férjemmel, hogy a meglévő tudásomat hasznosítani tudom a vállalkozók javára is, és a gyermeknevelés sem okoz problémát.

Akkoriban a célom a következő volt: a szakmai tudásomat karban tartani, hogy ha vissza lehet menni dolgozni, a tudásom friss, biztos és azonnal használható legyen.

Először csak egy vállalkozó volt, akinek dolgoztunk, aztán ő ajánlott bennünket az ismerőseinek, ők a saját ismerőseinek és így tovább.

1991-ben megszületett a kisebbik fiunk, majd 1993-ban a kislányunk. Mondanom sem kell, hogy abban az időben három gyerek mellől visszamenni dolgozni legalább olyan nehéz volt, mint manapság.

A három gyerek mellett és a megszaporodott ügyfélszámot figyelembe véve a célokat módosítani kellett. Elsődleges célunk az volt, hogy munkahelyem legyen a gyerekek zavartalan nevelése mellett, ami persze anyagi biztonságot is ad a családnak. Felismertük, hogy erre a tevékenységre nagyon nagy szükség van, azonban olyan gyorsan változik minden a vállalkozói világban, hogy erre tudásban is jobban felkészültnek kell lenni. Tehát másodlagos célunk lett egyrészt a tudásunk fejlesztése, másrészt az irodai munka technikai hátterének a fejlesztése.

Ha meg akarod fogalmazni a céljaidat, akkor az alábbi kérdéseket kell megválaszolnod:

  • Hogyan szeretnél élni 60 évesen ?
  • Hogyan szeretnél élni 50 évesen ?
  • Hogyan szeretnél élni 40 évesen ?
  • Hogyan szeretnél élni 30 évesen ?

Jól látod! 10 éves periódusokra osztottad az életedet. 60 évesen viskóban szeretnél nyomorogni fűtés nélkül minimál nyugdíjból (ha akkor még lesz ilyen), vagy egészen más életet képzelsz el magadnak?

Ha egészen más életet képzelsz el magadnak, akkor álmodozz, és írd le, hogyan fogsz élni majd akkor.

Ha ezzel kész vagy, jöhet a következő feladat! 

Tetszett az írásom? Akkor kérek Tőled egy osztást! Köszi!

vissza