Kapcsolat


Személyes konzultációra időpont foglalása telefonon, igény esetén az ügyfélfogadási időn kívüli időpontra is.


Tel:+36-30/327-15-61


E-mail: ujlaki.bt@gmail.com
Nyitvatartás:


Hétfőtől-csütörtökig 9-11 óráig


Pénteken ügyfélfogadás nincs


Szombat-vasárnap: Zárva4. Üzleti terv készítése és a jó vállalkozó ismertetőjegyei

 

4. Üzleti terv készítése és a jó vállalkozó ismertetőjegyei

A tervezés nagyon fontos és elengedhetetlen az üzleti világban. Kezdő vállalkozóként nagyon nehéz befektetőket találni, ha nem vagyunk képesek nekik elmagyarázni, hogy miért éppen a mi elképzelésünket válasszák.


Az előző lecke remélem rávilágított arra, hogy a tervezés az élet minden területén szükséges, és hasznosan tudjuk a magunk javára fordítani.

Esetünkben a fiatal embernek pénzre van szüksége. Sok pénzre. Még ez évben. Munkahelyén nem kap annyi fizetést, tehát gondolkodik a vállalkozás alapításán.

Ha vállalkozás, akkor pedig üzleti terv

Nagyon egyszerűen fogalmazva egy üzleti terv az alábbi kérdések megválaszolásával készül el:

 1. Mi legyen a vállalkozásom tevékenysége vagy tevékenységei?
 2. Ki fog érte nekem ezért fizetni?
 3. Mennyit fog érte ezért nekem fizetni?
 4. Mennyi pénzt kell ezért nekem befektetni?
 5. Mennyi idő alatt térül meg a befektetésem?

Az internet egy csoda a mai világban. Lehet haszontalan dolgokat is keresgélni és olvasgatni rajta, de rengeteg hasznos információ is van közzétéve nagyon okos emberek tollából.

Mielőtt a kérdések megválaszolásába fognék egy-egy lecke keretében, az alábbiakat feltétlenül meg szeretném Veled osztani.

A jó vállalkozó ismertetőjegyei

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szerintem egy jó vállalkozó az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Hatalmas önbizalommal rendelkezik - ha kellő önbizalommal vagy megáldva, minden problémát, akadályt meg tudsz oldani. Nem a kétségbeesés temet maga alá, hanem a megoldáson dolgozol.
 2. Tanulni akar és képes is rá - senki sem úgy születik meg, hogy mindent tud a világról. Egy vállalkozás élete is egy újszülöttéhez hasonlít. Megszületik, felcseperedik és közben rengeteget tanul.
 3. A célokat szem előtt tartja - sosem szabad megfeledkezni, hogy miért alapítottad a vállalkozásodat.
 4. Megvédi az ötleteit  - kezdő vállalkozóként keserűen megtapasztalod, hogy a barátaid és sok esetben még a családod sem hisz abban, hogy sikeres leszel. Megpróbálnak lebeszélni, eltántorítani a célodtól. Ha Te biztosan tudod, hogy ez az ötlet sikerre van ítélve, győzd meg őket!
 5. Rendelkezik saját értékrenddel - Ha olyan tevékenységet végzel, amit sokan mások is csinálnak, Te légy egyedi, mindenkitől megkülönböztethető, amit megrendelőid, vevőid is értékelnek. Te ne "egy......." legyél, hanem "A..........." vállalkozó legyél.
 6. Kitartó - Ha kitartó vagy az ötleted mellett, már jó úton haladsz. Légy kitartó!
 7. Bátor - Ha tehetséget érzel magadban, és kellő önbizalommal rendelkezel, bármilyen tudásbeli hiányosságod is van, menni fog! Menet közben mindent meg lehet tanulni! És ha nyitott vagy mások tanácsát befogadni, megfontolni, rengeteget tanulhatsz az idősebb korosztálytól. Itt egy közmondás jut eszembe, ami így szól: "Okos ember a mások hibáiból tanul, buta ember pedig a magáéból! " Légy bátor!

Tetszett az írásom? Akkor kérek Tőled egy osztást! Köszi!

vissza