Kapcsolat


Személyes konzultációra időpont foglalása telefonon, igény esetén az ügyfélfogadási időn kívüli időpontra is.


Tel:+36-30/327-15-61


E-mail: ujlaki.bt@gmail.com
Nyitvatartás:


Hétfőtől-csütörtökig 9-11 óráig


Pénteken ügyfélfogadás nincs


Szombat-vasárnap: Zárva5. Mi legyen a vállalkozás tevékenysége?

 

5. Mi legyen a vállalkozás tevékenysége?

A vállalkozásod tevékenységeinek kiválasztása nem könnyű feladat. Mi az a tevékenység, amelyik nincs bukásra ítélve? Hogyan lehet körültekintően kiválasztani?

Ezzel a leckével iránymutatást tudunk Neked adni, hogy milyen szempontokat kell a kiválasztáshoz figyelembe venni.

Vállalkozásod tevékenysége függ az alábbiaktól:

  1. Képzettségeid, képességeid - Vedd szerbe-számba, hogy az iskolapadban megszerzett bizonyítványaid alapján milyen tevékenységeket végezhetsz. Ezután légy őszinte Magadhoz, és gondold végig mihez lenne kedved, amit szívvel-lélekkel tudsz csinálni. A legboldogabb emberek azok, akik abból élnek, ami a hobbijuk. 
  2. Hatósági előírások - Nem lehet fogorvosi tevékenységet végezni, ha arra képzettséged nincs. De ha a tevékenységet nem kötik az előírások végzettséghez, vagy a szükséges bizonyítványokkal rendelkezel, akkor nyert ügyed van.
  3. A piac igényei - Nem biztos, hogy szerencsés dolog egy olyan kis településen vegyes boltot nyitni, ahol már van 15 ugyanilyen bolt. Olyan tevékenységbe célszerű fogni, amire van kereslet - a saját felméréseid alapján - és nem nagy a konkurrenciád.

Érdemes piackutatást végezni. Ha ezzel a feladattal piackutató céget bízol meg, nagyon drága mulatságot fizettetnek ki veled. Ezért marad a "józan paraszti ész" által diktált piackutatás.

Megint csak az interneten megtalálható információ rengetegre hívnám fel a figyelmedet itt is, no és persze a jó vállalkozó tanulási hajlandóságára emlékeztetnélek.

Bármilyen tevékenységbe is fogsz, bárhányan vannak már a piacon, nagyon fontos, hogy:

A TE VÁLLALKOZÁSOD MINDENkI MÁSÉTÓL KÜLÖNBÖZNI FOG !

Hogy miben fog különbözni?

Ezt Neked kell kitalálni. Ha már felmérted a konkurrenciát, akkor fogod tudni, hogy Te miért leszel más. Ha már felmérted a vevők, megrendelők igényeit, akkor már tudni fogod, hogy miért és hogyan fogod őket MÁSKÉPPEN kiszolgálni. 

Egyszerűen csak legyél EGYEDI!

Tetszett az írásom? Akkor kérek Tőled egy osztást! Köszi!

vissza